Dla zwiększenia aromatów Twojego wina zalecamy użycie drożdży ENARTIS FERM Q9, ENARTIS FERM Q CITRUS oraz ENARTIS FERM AROMA WHITE
ENARTIS FERM Q9 - NOWOŚĆ
- Przeznaczone do fermentacji winogron bogatych w tiole
- Q9 mają silną zdolność do wykrywania prekursorów thiolowych, takich jak 3-merkapto-heksanol, octan 3-merkapto-heksanolu
- WINA SĄ NAPRAWDĘ BOGATE I OWOCOWE ze względu na wysoki stosunek 3MH / 3MHA
Zastosowanie drożdży w neutralnych odmianach:
ENARTIS FERM Q CITRUS
- Przeznaczone do odmianowych białych win, charakteryzujących się intensywnym aromatem.
- Q CITRUS uaktywnia/uwalnia z winogron aromaty owocowe i kwiatowe (terpeny oraz norisoprenoidy).
- Poprawia profil aromatyczny neutralnych odmian.
ENARTIS FERM AROMA WHITE
- Przeznaczony dla odmian aromatycznych i średnio aromatycznych (SG, RIESLING, CHARDONAY)
- Również do produkcji różowych i młodych czerwonych win
- Do redukcyjnych rodzajów wina
- Do produkcji win metodą zimnej maceracji.
Dla zachowania odmianowości Twojego wina zalecamy użycie drożdży ENARTIS FERM VINTAGE WHITE i ENARTIS FERM VQ 10.
ENARTIS FERM VINTAGE WHITE
- Zaprojektowane do produkcji ODMIANOWYCH, złożonych białych win o długim okresie starzenia.
- Idealne do produkcji win dojrzewających w beczkach.
- Do produkcji win z winogron z wysokim cukrem.
ENARTIS FERM VQ 10
- Szanują aromaty odmianowe winogron i wzmacniają tony owocowe w winie.
- Zalecane do fermentacji w trudnych warunkach (niska temperatura i wysoka zawartość alkoholu).
Dodatkowe ZALECENIA:
- Dla szybszej sedymentacji moszczu użuj enzym ENARTIS ZYM RS.
- Drożdże osiągają najlepsze wyniki, jeżeli w pierwszej fazie fermentacji dostarczymy im związany organiczny azot.
- Zalecamy użycie pożywki NUTRIFEM AROM PLUS.